torstai 24. tammikuuta 2013

Puupääajoja ja opinnäytteitä

Puupääajot

Syyskuussa Puualan kouluttajat ry järjesti jäsenistölleen perinteiset Puupää -ajot  Power Parkin Euroopan suurimmalla sisäcarting-radalla Härmässä. Homma oli hauskaa ja jälkipeli oli antoisaa - luovia selityksiä kuultiin monenmoisia.


Ajamisen lisäksi tutustuttiin puuntyöstökoneiden maahantuojien monipuoliseen kone- ja terätarjontaan sekä käytiin tutustumassa Skaala ikkuna- ja ovitehtaaseen. Puualan kouluttajien vuosikokouksessa tämän blogin pitäjä valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi.


Opinnäytteitä

Huonekalupuuseppä kolmoset olivat alkusyksyn työssäoppimassa. Työssäoppimisen jälkeen yo-pohjaisilla olikin tosi kiire opinnäytetyö kimppuun. Ja valmista tuli - viiden viikon tiukka rutistus ja tuloksena oli mahtavia töitä. Valitettavasti kuvat eivät ole studiotasoa. Pitää pyytää tekijöiltä kunnos esityskuvat.

 Jaana teki veistoksellisen eihuonekalun. Esine on osa suunnitelmissa olevaa näyttelykokonaisuutta, johon alapuolella ikkunalasiin painettu esityskuva liittyy (näkyy valitettavan huonosti).
On virkistävää saada välillä tuuletella edes opiskelijoiden avulla omia jo vähän piintyneitä ajatuksiaan ja mielipiteitä puusepän työstä ja puuesineistä. Miikan ruokailuryhmä oli jo perinteisempää puusepäntyötä. Tuote on suunniteltu nuorenparin ensimmäiseksi ruokailuryhmäksi pieneen asuntoon. Penkit menevät kokonaan pöydän alle ja selkänojista on luovuttu kokonaan. Työssäoppimispaikasta opittu (Nolla Nolla Oy, Turku) jalavan osmoaminen tummaksi on melkoisen tehokas pinnankäsittelytapa. Tuote on viimeisen päälle toteutettu syysuuntia myöten.


Helmin sisustusnaulakko tai ripustusteline on taas mielenkiintoinen ja jatkokehittelyyn innostava tuote, jolla voisi olla hyvinkin kaupallistakin potentiaalia. Tuotteessa esineet ripustetaan joustavien saarnisäleiden varaan irtojalustassa olevaan lankkuun. Painona tässä ovat kierrätystiilet. Taustalla näkyy tummassa takissaan opinnäytetöiden arviointiin osallistunut muotoilija Tuukka Halonen.


-seuraavassa kirjoituksessa Taitaja2013 huonekalupuuseppien Salon semifinaalista 31.1.2013Ei kommentteja:

Lähetä kommentti